+2000 Destinationen México Tourism

Celaya , Guanajuato

celaya, guanajuato celaya


Celaya ligger sydost om delstaten Guanajuato, 50 km väster om staden Santiago de Querétaro och 260 km från Mexico City. Studier av andra befolkning och bostäder, 2005, utförd av National Institute of Statistics och geografi, hör staden Celaya till det nybildade storstadsområde utgörs av Bajio Cortazar kommuner Celaya Villagran, Comonfort, Apaseo den alt, Apaseo den store, Tarimoro och räkna Salvatierra helt med 830.216 invånare, ger staden Celaya med 415.413

För närvarande täcker Celaya drygt 553 kvadratkilometer och gränsar i norr av kommunen Comonfort, i söder av Tarimoro, österut till den store och Apaseo Apaseo Alto, väster om Cortazar och Villagrán och nordväst till Santa Cruz de Juventino Rosas. Den stora utvecklingen av denna stad har gjort det den tredje mest folkrika staden i delstaten Guanajuato (trots sin ringa storlek) som omfattar cirka 10% av den totala statliga befolkningen med 416.000 invånare (greve II befolkning och bostäder, 2005). Även detta genombrott, som för närvarande gör kommunen Celaya kan erbjuda de flesta av dess invånare verktyg (el, vatten, avlopp) priser som når över 90% täckning.

Som väntat har de framsteg som skett i detta län förlitat sig på sin starka ekonomiska verksamhet som det är värt att notera att jordbruket är grunden för den lokala ekonomin är majs, durra, alfalfa, havre, bönor, vitlök, lök, jordnötter, tomater och grönsaker de viktigaste grödorna och stark export-orientering. Å andra sidan är industrin mycket viktigt att ha karamell och anläggningar som producerar mjölk, kött och förpackning grönsaker, förpackningar och vattenrening och pastörisering av mjölk, deodorant fabriker, aromer, bekämpningsmedel, livsmedel djur, möbler och utrustning och konstruktion av jordbruksmaskiner och redskap, bland många andra. Bolagen finns främst på vägarna Celaya-Salamanca, Celaya, Querétaro, Celaya, San Miguel de Allende, som är den viktigaste bosättningen för lokalisering av den industriella staden.









Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico