+2000 Destinationen México Tourism

Chilpancigo, Guerrero

chilpancingo


Dessa människor tog stor betydelse under kriget för självständighet från Mexiko när rebeller som strategisk punkt för Jose Maria Morelos y Pavon och Bravo bröder. Morelos, bryta en plats i staden Acapulco den 13 april 1813, beslutat att ge officiellt rättslig och väpnad kamp gett nya triumfer och kallar den 2 juli till installationen av en kongress i Chilpancingo, då att den senare hade gett honom titeln av City of Our Lady of the Assumption den 8 september 1813. Konferensen hölls den 13 september 1813 och officiellt titeln första kongress Anahuac och han gör vet de 23 Känslor av nationen. Det skulle också vara den plats där Morelos bestämde avskaffandet av slaveriet, skillnaden av kast och upphävandet av skatter på 5 oktober. Under revolutionen Ayutla 1854, var staden ockuperad av trupper Antonio López de Santa Anna som högkvarter i ett försök att kväsa revolutionen i Guerrero. Efter misslyckandet Santa Anna och hans återkomst till Mexico City, trupper General Juan N. Alvarez återvinna torget.

År 1870 var staden Chilpancingo förklarat oavsiktlig bostad befogenheter av dåvarande generalguvernören Francisco Guerrero O. Arce, efter Vicente Jimenez, lönn regeringen motståndare tar Tixtla City, då huvudstad i staten. Den federala regeringen erkände den nya regeringen högkvarter där de introducerade en annan lokal lagstiftande församling. Ett år senare, delstatsregeringen uppnå släcka Jimenez kamp, ​​bestämd lagstiftaren definitivt ändra säte för makten och officiellt fastställa Chilpancingo delstatens huvudstad som.

År 1960 ingick staden en allvarlig social kris, allt detta med starten av en student-folkrörelse hävdar självständighet sedan State College (numera UAG). Dessa protester ledde till en generalstrejk på institutionen och senare vimlade av olika krafter och sociala sektorer i staden och staten, alla med en huvudmål att uppnå försvinnandet av befogenheter i staten i regeringen av dagen, varav hållare var Gen Raul Caballero Aburto. Denna rörelse kulminerade i en massaker på studenter av regeringen planerat och genomfört av soldater i den mexikanska armén och nedgången av guvernören. />

I en aldrig tidigare skådad händelse, tillfälligt staden Chilpancingo sitt arbete för två veckor i juli 2009, på grund av den låga likviditeten av de kommunala kassan följd av den ekonomiska krisen som drabbat Mexiko 2009


.

Localización
El municipio de Chilpancingo, se localiza en el centro del estado ubicado en las coordenadas 17º11’ y 17º37’ de latitud norte y los 99º24’ y 100º09’ de longitud oeste, respecto del meridiano del GreenwichInga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico