+2000 Destinationen México Tourism

Matamoros tamaulipas

Matamoros Tamaulipas Matamoros


ligger i nordöstra Mexiko, i delstaten Tamaulipas på gränsen till Texas, USA på stranden av Rio Grande, nära Mexikanska golfen. Matamoros är 10 meter över havet och är beläget på koordinaterna latitud 25 º 52 'longitud 97 ° 30'. Totalt staden marken är platt och täckt i flodmynningar eller laguner mestadels torkade (att dyka upp igen med viss regelbundenhet i tid av häftiga regn, vilket översvämningar i bostadsområden). Den mest kända av dessa är Laguito flodmynningar, med monument till Young Heroes och Marina.

Matamoros tillhör vattendelare i Rio Grande, som genom ett bevattningssystem som gör marken bördig och bevattningsjordbruket möjligt en av grunderna för ekonomin i regionen
Den nuvarande området Matamoros, och övergripande Rio Grande Valley, var historiskt ockuperades av familjemedlemmar Coahuiltecan folk som var praktiskt taget utrotades av erövring och kolonisering av Aridoamérica av Imperial och koloniala regeringarna i Mexiko.
Tretton familjer, tolv från Camargo och Reynosa, som grundades 1774 "San Juan de los Esteros Beautiful" (moderna Matamoros). Dessa familjer lyckades handling av 113 platser i boskap. Som en del av planen att kolonisera regionen Nuevo Santander sedan 1793 Pueyes Francisco och Manuel Julio Silva kom Franciscan missionärer på torget och flyttade omkring två kvarter söder om den ursprungliga platsen. De grundade församlingen och namngav platsen som församling Our Lady of Refuge, förutom upprättande av ett uppdrag till indianerna. År 1793 bytte namn till Villa del Refugio i heder av vår Lady av Refuge i flodmynningar.
Stor stad stolt mexikanska ägde närvarande i delstaten Tamaulipas, och där jag har förmånen att leva, det är värt att nämna att Matamoros gränsen Bronswille, TX .

Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico