+2000 Destinationen México Tourism

Den arkeologiska platsen ligger Paquimé cirka 350 km nordväst om staden Chihuahua

Paquimé Paquimé

Den arkeologiska platsen ligger Paquimé cirka 350 km nordväst om staden Chihuahua, Chihuahua, Mexiko och en halv kilometer från staden Casas Grandes. />
Denna arkeologiska platsen namngavs ett världsarv av Unesco 1998. />
Huvudsaklig artikel: Oasisamérica
Det var en förhistorisk bosättning som påverkat nordväst om Sierra Madre Occidental, mest i västra Chihuahua och vissa delar av stater i Sonora, Arizona, Utah, Colorado och New Mexico. Forskare uppskattar att befolkningen förmodligen växte till ca 3500 invånare, men är omedvetna om sin språkliga och etniska tillhörighet.

Webbplatsen är känd för sina adobe byggnader och dörrar i ett "T". Av dess totala längd är bara en bråkdel mindre utgrävd och inhägnad. Hans byggnader har egenskaper Oasisamérica kultur och visar skicklighet av arkitekterna i regionen prehispanic.

I den västra delen av denna stad är en rad av strukturer byggda med sten fyllning och täckt med kalk troligen målade, dessa var ceremoniella centra.


Ingen vet vem som byggde den eller varför vräkta, men den viktigaste arkeologiska området i norr, som ligger en kilometer från staden Casas Grandes värt att besöka om du vill ha något av detta.

Övergiven ungefär 200 år innan de spanska missionärerna nådde dessa länder är Paquimé ett mysterium för de flesta experter och även för besökare till platsen, eftersom byggnaderna formade maze, tillverkade av packad jord är helt annorlunda än de av Mesoamerican kulturer.


Plats

Det ligger cirka 350 km. nordväst om delstatens huvudstad i Chihuahua, bara tre timmar Ciudad Juarez och en halv kilometer från byn Casas Grandes.

Komma

Ta motorväg 16 från Ciudad Juarez till Ciudad Cuauhtémoc och fortsätta på Route 23 tills du når Nuevo Casas Grandes, nära det hittar gamla Casas Grandes som erbjuder alla tjänster och där den arkeologiska platsen.

Det är lämpligt att bära lätta kläder eftersom vädret är varmt, också mycket bekväma skor eftersom vägen är lång och du måste sjunka eller stiga berget spår.
Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico