+2000 Destinationen México Tourism

San Luis Potosi är en av 31 stater med den federala distriktet omfattar 32 stater i Mexiko.


San Luis Potosí


San Luis Potosi är en av 31 stater med den federala distriktet omfattar 32 stater i Mexiko.

Det ligger i den norra och centrala delen av landet och upptar ett stort område i centrala Mexiko. Dess officiella namn är fri och suverän stat i San Luis Potosi och dess yta på 63, är 068 km den femtonde största staten i den mexikanska republiken.

Det ligger mellan 24 ° 22 'och 21 ° 07' nordlig latitud och 98 ° 20 'och 102 ° 17' västlig longitud. Gränsar i norr av Nuevo Leon, nordöstra Tamaulipas, Veracruz i öster, sydost från Hidalgo, söderut till Queretaro och Guanajuato, Zacatecas och västerut till sydväst från Jalisco.

Politisk splittring
Tillståndet för San Luis Potosi har 58 kommuner, som är indelade i fyra geografiska områden: Huasteca Region, Mellanöstern regionen, Central Region och Altiplano Potosi.

Kultur

I pre-Columbian tider är det område av det som nu är staten San Luis Potosi var kulturella gränsregioner och Mesoamerika Aridoamérica tillåter en stor mångfald av folk och seder.

Huasteca område var bebott av Mesoamerican folk, folk som delade hundratals år sedan samma kultur som mayaindianerna och eventuellt separeras från dem i Preclassic när Zapotecs och Olmecs var att öka sin närvaro till centrum och söder om det som nu är Veracruz. De Huastec vänstra spår av deras närvaro i många arkeologiska platser som idag fortfarande är i delstaterna Tamaulipas, Hidalgo, Veracruz och San Luis Potosi. I Huasteca två platser är under utredning: Tamtok och komfort, båda belägna i kommunen Tamuín. Under Epi invaderades av Huasteca Nahuatl kulturerna. Idag närvaron har Teenek och Huasteca nahuatl.

Den mellersta området San Luis Potosi var ett befolkat område, i forna tider, som PAME och Otomi kulturer. Dessa kulturer-som delad gränsen hela livsformer i båda regionerna. Det vill säga både berättade hur stillasittande jord-nomad-liknande jacka. För närvarande lever mitt PAME kulturerna som kallar sig xi'oi

I höglandet i San Luis, i det område som kallas den stora Tunal Chichimeca kultur utvecklats (zacatecos, Copuces, guamares, jonaces, Huachichiles, etc). Dessa Chichimeca indianer utvecklat olika kulturella modeller Mesoamericans (kända för sin stillasittande livsstil och intresse för att bygga städer och stora centra teokratiska) sträcker denna livsstil i hela Nordamerika. Den Chichimeca var skickliga jägare och krigare. Nahua folk under Postclassic försökte dominera (som de hade gjort för många Mesoamerican territorier) Chichimeca länder, utan framgång. Därför hat Chichimeca kultur till kultur och framväxten av de första inläggen anklagade Chichimeca som "vilda", "outbildade", "hedniska", "omänskliga", även "Caribbean". Den spanska vid erövringen upprepade samma tal för att upprätthålla under 50 år en fruktlös krig: "kriget Chichimeca"

Tillståndet för San Luis Potosi är rikt på kultur, kulturarv och historia. Pame Tribe är uppdelad i två regioner - Norra PAME, som omfattar kommunerna Alaquines, Cardenas, Ciudad del Maiz, delar av Rio Verde, Tamasopo och El Naranjo. Pame South - omfattar kommunerna Rayon, Lagunillas, Santa Catarina, och delar av Tamasopo. Dessa stammar talar Pame språket, men vissa palablas växla mellan Pame Pame nord och syd.

Den högsta koncentrationen av North Pame Tribe är i kommunen Alaquines. Inom denna stam född Marcelina Martinez de Leon, dotter till Mrs Severiana Martinez (en inhemsk stam Pame) och en spansk som gick in i affär Efternamn De Leon-Corona. Hon Marcelina Martinez De Leon kom att prinsessan i norra Pame Tribe, dock under den mexikanska revolutionen, var hon och hennes mamma tas till säkra platser för att undvika döden. Sedan gick i äktenskap till den mexikanska armén kapten Första Ceballos Paulino Salazar, som var född i La Libertad "militära jordbruket Colony" kommunen Ciudad del Maiz, SLP

Historik

Den "Människor i San Luis Mesquitique" grundades den November 3, 1592 på platsen i 1583 Fray Diego de la Magdalena hade samlat omkring guachichiles indianer, som kom till området i det trettonde århundradet Potosi.

San Luis namn är för att hedra St Louis kung av Frankrike, senare Viceroy Francisco Fernandez de la Cueva hertig av Alburquerque medgav att Village och gruvor Potosi konstituerades till stadsrättigheter den 30 maj 1656. Byta namn Mesquitique av Potosi, med hänvisning till den rikedom av gruvorna i Cerro de San Pedro jämfört med gruvor Potosi i Bolivia.

Rådet godkände också Viceroy Fernández de la Cueva vapensköld: "Från en kulle i blått och guld fält med två barer silver och två guld och bilden av San Luis i toppmötet." Dessutom staden viss myndighet "... att göra förordningar för regeringen ...". Kung Filip IV av Spanien i Royal Charter av 17 augusti 1658 om godkännande diktat.

* San Luis Potosi har gjort stora bidrag till historien om Mexiko, inklusive ordförandena för republiken och Mariano Arista Miguel Barragan.
* Efter den amerikanska invasionen föreslogs att ändra namnet på den enhet som "San Luis de la Patria" på grund av de stora bidrag som kommunerna gjorde den mexikanska armén.
* I 1863 staden San Luis Potosi förklarades huvudstaden i det land som president Benito Juárez.
* Den 12 november 1853 höll den mexikanska regeringen en tävling för att skriva orden i en psalm till hemlandet för många presenterade kompositioner, vann det första, skriven av poeten Potosino, Francisco González Bocanegra.
* År 1910 Francisco I. Madero utfärdades Plan de San Luis, med början den mexikanska revolutionen.

Klimatet är torrt San Luis Potosi. Förra gången det snöade var den 12 december 1997.

Demografi
Enligt den första folkräkningen finns i etniska (1921), var staten som består av 30,6% American Indian, 61,89% och 7,51% Mixed Vit, har dessa belopp varierat överväger en högre procentsats mestis.

Ekonomi

San Luis Potosi har en lönsam plats i den mexikanska territoriet, eftersom det är en kompromiss mellan de tre största städerna i landet: Mexico City, Monterrey och Guadalajara, och mellan fyra stora hamnar i höjd: Tampico, Altamira, Manzanillo och Mazatlan . Förutom de olika klimat och gör att du kan vara en av de få stater där man kan utveckla en betydande verksamhet infrastruktur.

De ekonomiska effekterna av staten beror på flera faktorer såsom turism, industri och logistik utveckling som gynnar producenterna och tillåter snabb transport av sina produkter till nästan var som helst i Mexiko. Detta är dock bara den ekonomiska utvecklingen i delstatens huvudstad, vilket har lett till en stor migration till förorterna till landsbygden samt andra grannstater som Nuevo Leon och Tamaulipas, främst till USA.

Detta tillstånd har på senare år präglats av sin enorma utveckling (särskilt huvudstad San Luis Potosi), detta eftersom de styrande i de senaste presidentvalet förvaltningarna har kunnat oroa tillväxten av statens ger sig uppgiften att göra växer kroppen med hjälp av sitt geografiska läge. Idag har vi utvecklat ett stort antal industriella parker som erbjuder fördelar för företag som etablerar sig i dem, politiken i varje park ankomst gör det attraktivt för näringslivet.

Sevärdheter och attraktioner

Cave of Swallows
The Cave av Swallows är en naturlig avgrund ligger i staden Aquismón tillhör den mexikanska delstaten San Luis Potosi. I synnerhet är en karstic grotta bildad av vatten erosionen i vattentät fel i en kalksten platå, som har den egenskapen att ha en yttre öppning märkbart smalare än botten, vilket ger en väsentligen konisk. Djupet av gropen är ca 376 meter. Den övre öppningen är placerad på marknivå och har en diameter på nästan 60 meter, medan den nedre har en maximal bländare på cirka 300 meter med 60 smalast. Denna webbplats har också skillnaden av att vara en naturlig tillflyktsort för fåglar och att i motsats till vad namnet antyder, finns det sväljer. Denna skenbara motsägelse är att de arter som finns i grottan av Swallows, swifts är faktiskt (men inte vanliga swifts, APU APU, eftersom de är fåglar i den gamla världen), som ofta misstas för verkliga svalor. Grottan är också möjligt att hitta en art av papegojor (Aratinga holochlora), lokalt kallade Papegojor av grottan.Las Pozas Xilitla

El Salto vattenfall

El Salto vattenfall ligger i staden El Naranjo, 171,5 km Ö-NO av kapitalet i San Luis Potosi staten, Mexiko (22,34 N 99,22 W).Cascada de Minas Viejas
Den Minas Viejas vattenfall ligger i staden El Naranjo, i delstaten San Luis Potosi, Mexiko (22,22 N, 99,17 W).

I staden San Luis Potosi, ta riksväg 80 (Tampico-Barra de Navidad), 273 km till Naranjo, när det finns ca 16 km på vägen till La Hincada, ta avledning mot Maitínez och Minas Viejas .

Det är två vattenfall av 50 meter höga, omgiven av frodig växtlighet och bildar en pool. Här kan du campa och bada och besöka området där de befinner sig andra vattenfall och Patos lagunen, där du kan fiska.Tamil Vattenfall
Den tamilska vattenfall är en vattenfall i Mexiko cirka 105 meter hög, faller på floden Tampaón som döps efter nedgången av vatten vid Gallinas floden, alla väster om Aquismón ligger i området som kallas Huasteca. Access är på väg från San Luis Potosí, för att senare ta en väg till Ejido Tanchachin där du tar en båt för att gå till vattenfallet. Den sista delen av resan till vattenfallet inte kan göras med båt, måste du göra det till fots.

Det finns två förorter där du kan ta en båt att gå till vattenfallet. Båttur varar mer än en timme, där landskapet kan ses över floden. Du får firning och andra aktiviteter.


Real de Catorce

Real de Catorce är en turist-och gruvstad som ligger i delstaten San Luis Potosi, Mexiko.
En av de stora gruv centra San Luis Potosi var Kungliga gruvor Vår Fru av obefläckade avlelsen av Guadalupe de los Alamos de Catorce, eller mer känd som Real de Catorce, blev snart en av de viktigaste gruv centra i staten . Det är svårt att sätta fingret på när den första ven upptäcktes, men 1772 var en verklig eller en gruvstad, är det upp till 11 aug 1777 när dokument fram som begreppet "fjorton".

Det var verkligen inte förrän 1778 när de var de rikaste vener och när den verkliga är välgrundad, för det året deltog ett stort antal gruvarbetare i jakt på rikedomar att marken erbjuds. Och den tanken var inte långt från verkligheten, som Real de Catorce var en av de rikaste gruvor i New Spanien i 1803 andra plats i världen i mängden som produceras av silver.

Byliv spenderades mitt i hektiska jäkt gruvarbetarna som slet in i jordens innandöme silver. När slutade producerande gruvor i den vanliga mängden, nästan tom venerna, trodde man att staden skulle dö och bli en spökstad. Dock något som inte planerat, höll tro levande människor, främst beroende på kulten av San Francisco, vars sittande staty ligger i helgedomen regelrätt duva av tusentals ivriga och stora pilgrimsfärder.

År 2001 Real de Catorce ingår i Magic städer program ministeriet för turism.

Cerro de San Pedro
Kommunen ligger i centrum av staten. Koordinaterna för den kommunala är: 100 ° 48 'västlig longitud och 22 ° 13' nordlig latitud med en höjd på 2,040 mesnm.

Dess gränser är: i norr och väster av Soledad de Graciano Sanchez öster om Armadillo Infante South San Luis Potosi och Villa de Zaragoza.
År 1583, i staden Mesquitique tog Fray Diego de la Magdalena flera infödda Huachichiles. Dessa kom en som heter Cualiname eller Gualiname, som fångade hans uppmärksamhet genom att i hans ansikte måla stroke guld (embrijado, denna blandning gjordes med cinnober, animaliskt fett och spår av guld). Munken frågade honom var han fick en sådan pigment. Den naturligt gjorde honom förstå att den östra delen av dess aktuella plats var mycket av den damm.

Fray Diego de la Magdalena kommunicerar sin upptäckt till Fray Francisco Franco och detta i sin tur berättar kapten Miguel Caldera som tog besittning av platsen.

Kapten Miguel Caldera skickade catear plats Gregorio de Leon, Juan de la Torre och Pedro de Anda. Den senare döptes platsen som San Pedro del Potosi, för att hedra helgonet av hans namn och till minne av den berömda gruvorna i Potosi i övrePeru, numera Bolivia (Potosi namn härstammar från Quechua ordet, POC- till-om, översätter det till enorma rikedom).

I kullen och omgivande mineral som finns mycket guld och silver, men det fanns tillräckligt med vatten för att göra vinst. Den närmaste vatten var i norr, i en region som fortfarande domineras av olika Chichimeca stammar i området som senare skulle bosätta sig i staden San Luis Potosi.

Historiker och Primo Feliciano Velázquez Basalenque ingår omfattande beskrivningar av när deras relationer.

Crescent Lagoon
Crescent Lake är en turist plats som ligger i kommunen Rio Verde i San Luis Potosi, Mexiko. Crescent namn beror på att sjön är formad som en halvmåne. Det är av stor betydelse för turismen, arkeologiska och jordbruk. Crescent är perfekt simning och dykning, räknar också med ett stort område för camping.

I bakgrunden kan man se resterna av två skelett av mammutar, så utanför landet kallas "Mammoth Lake", har dessa rester (ben) bevarats tack vare sjön är en vulkankrater och vatten är svavelsyrlighet, dess genomsnittliga temperaturen är runt 30 º C och är extremt kristallint, även sedimentet är lätt omrörbar. I Rio Verde finns det också en bra dykning tjänst.

Matehuala
Matehuala är en stad och kommun som tillhör staten San Luis Potosi, Mexiko, som bygger på 10 juli 1550. Dess namn syftar på stridsropet för de inhemska Huachichiles ursprung i regionen, antas som innebar någon form av hot eller varning: "Kom inte". Professor Angel Veral cerritence kallar det staden av Kamelior.

I pre-Columbian tider var det område som bebos av höglandet inhemska Potosino guachichiles eller Huachichiles att, du vet, var ett nomadfolk vars huvudsakliga ekonomiska aktiviteten var insamling, så präglades av kunniga herbalism.

Det bar klänningar. Kvinnor fajaban midjan ett sämskskinn. De målade sina kroppar med rödockra och andra mineraler, svart och gul, fick de mina. Blev klippt när de var i sorg. Inga begravde sina döda, men de brända och askan förvaras i några små påsar som alltid genomförs. Fanning askan av sina fiender.

Sina fångar som de tog bort håret, som hängde på baksidan. De brukade knyta nerver med dem sin flinta och ben spolar pilen för att visa dem som troféer. Livet skonade bara pojkar och unga kvinnor.

För det mesta, var deras sociala organisation baserad på kärnfamiljen. De bodde i små byar i söder och norr, den rådande formen mindre stabila tribal bosättningar. I allmänhet var de norra stammarna mindre än i söder. Polygami karakteriseras de norra stammarna och monogami i söder, med hustrun mer frihet än någon annanstans. Det intratribal både som stammarna äktenskap

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico