+2000 Destinationen México Tourism

El Pinacate vulkaniska regionen ligger i den nordvästra delstaten Sonora

el pinacate sinaloa el pinacate
El Pinacate vulkaniska regionen ligger i den nordvästra delstaten Sonora, som omfattar 714.556 hektar av altaret Desert och består av nästan 400 utdöda vulkaner. Det är en av de mest torra Sonoran öken med extraordinära naturskönhet.

Den har en av de lägsta luftfuktigheten i världen och de högsta temperaturerna på norra halvklotet, över 50 grader centígrados.Gran Altar Desert, även känd som Pinacate, är ett biosfärområde förvaltas av den federala regeringen i Mexiko särskilt av ministeriet för miljö och naturresurser, i samarbete med regeringen i delstaten Sonora. Det ligger i Sonoraöknen i nordvästra Mexiko, östra Finska Kalifornien, i den östligaste delen av Gran Desierto de Altar, strax under gränsen i Arizona, USA och norr om staden Puerto Peñasco , Mexiko.


För sin säregna ekologiska, geologiska och vulkanisk, är ett stort område studeras av hundratals forskare från hela världen. Det är en landform synlig från rymden. Tack vare sin likhet till Mars, Apollo astronauter utbildas vid NASA i El Pinacate under 1970-talet.

Den 10 juni 1993, ett presidentdekret deklarerat ett biosfärområde. För att upprätthålla denna status, är detta område uppdelat i kärnområden Sierra Pinacate, Sierra del Rosario och Bahia Adair, där verksamheten inte får förändra ekosystemen, samt en buffertzon med forskningsanläggningar, traditionell användning av resurser och rekreation.
Gran Desierto de Altar, även känd som Pinacate, är ett biosfärområde förvaltas av den federala regeringen i Mexiko, i synnerhet av ministeriet för miljö och naturresurser, i samarbete med regeringen i delstaten Sonora. Det ligger i Sonoraöknen i nordvästra Mexiko, östra Finska Kalifornien, i den östligaste delen av Gran Desierto de Altar, strax under gränsen i Arizona, USA och norr om staden Puerto Peñasco , Mexiko.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico