+2000 Destinationen México Tourism

cuilapan Mittskeppet i kyrkan St James, som är en del av Cuilapan kloster i Oaxaca

cuilapan

Mittskeppet i kyrkan St James, som är en del av Cuilapan kloster i Oaxaca (Mexiko). Cuilápam Convent ligger i kommunen Cuilápam av Guerrero i regionen i Central Valleys i Oaxaca. Det är en sextonde århundradet byggnad imponerande dimensioner, men det var aldrig färdig. Bland dess mest utmärkande arkitektoniska utrymmen är en öppen kapell, religiös byggnad typ kännetecknande för de första åren efter erövringen av Mexiko, fram för att samla flera av dem inhemska att konvertera till katolicismen. Beskrivning Cuilapan Guerrero grundades av dominikanerna under andra hälften av det sextonde århundradet.

 Den första konstruktör av klostret var den portugisiska Antonio Barbosa, senare ersatt av Agustin Salazar, som vi är skyldiga de flesta av uppsättningen. Konstruktion avbröts av Royal Court, tack vare sitt läge inom grunderna för markisen av dalen av Oaxaca. Den arkitektoniska ensemble är mycket karakteristisk för sin tillverkningsindustri grön sten (idag ockra genom tidens gång), och framför allt renässansen och gotiska drag som tillämpas i bygg-och dekorativa inslag av byggnaderna som utgör, bland dessa : öppet kapell, kyrka, kloster och kloster. Templet Templet orienterade från väst till öst bär en vinkelrät position i förhållande till kapellet av de tre fartygen. Observera att den första halvan av detta tempel är ofullbordad. Efter en guidad tur, visas först på den norra sidan fasaden, har tillgång till båge över tableradas sidostycken. Åtkomst inramas av pilastrar och entablature joniska kolonner håller omröstningar denticulate och kupig.

Den andra luckan (västra sidan) har mer karaktär renässansen, innehåller två par toskanska kolonner som stöder en frontonen denticulate, där ett emblem siffra Dominico trumhinnan. På frontonen koraller uproots två fönster med båge och överstycket. Interiören har en enda långhus och absid av fyra sektioner. De första två omgångar upptäcks, och de två återstående täckt med kupoler. Absiden eller altaret är täckt med ett tunnvalv encasetonada. Bakom altaret finns en sextonhundratalet barock altartavla. På väggarna finns fortfarande bevarade rester av Dominikanska hyllor revben, pekar på att fartyget skulle täckas med gotiska rib valv. I det första avsnittet, för kör och kören loftet, är på norra sidan finns det baptisteryen, excel tillgång Ogee båge och en sextonde århundradet teckensnitt.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico