+2000 Destinationen México Tourism

Santa Clara del cobre, Michoacán

I Santa Clara del Cobre har en tradition av att arbeta hamrad spansktalande koppar.

Eftersom förspanska tider arbetar koppar, Purepechas koppar och omvandlas.

Sitt hemland arkitekter har vunnit priser på nationell nivå av skönheten i deras arbete. Konsten och tradition har hållits i familjen i flera år. />
Jobb kan vara handgjorda och konstnärliga eller praktiska artiklar för hem och företag. Arbetet som slag, kan utföras av flera personer synkroniserade slag smidda på städet. />
Staden innehåller många koppar verkstäder är belägna inne i byn och dess omgivningar.

Den antika indianerna i regionen hamrade koppar för att skapa utilitaristiska objekt, som kontrasteras med den mer utbredda användningen av lera keramik i hemmet, eftersom klockorna zoomorphic ornament, Labrets och örhängen, och andra instrument som yxan. Koppar används i legeringar med guld, av vilka levererades glänsande föremål som om de var bara guld, de förvånade ögon och sinnen erövrarna, som utförs bedrifter, inte grymhet fri, i jakten på den åtråvärda ädelmetall.


Således följer traditionen och den nuvarande högkonjunkturen i Santa Clara del Cobre en mycket gammal eftersom, enligt traditionen i vår trettonde århundradet, var yxor och prydnadsföremål av metall i universum prehispanic regionen; aktivitet som äger likhet med utdata som liknar metallhaltiga enre Zapotecs (i nuvarande Oaxaca), men mycket sällsynt närvaro på territorierna aztekerna i centrala Mexiko.

Rekommenderad besök:

Santa Clara har Museo Nacional del Cobre, som visar föremål som hittats på platsen av metallen, som produceras av den gamla Tarascan och uppvisar konst och hantverk bitar som har vunnit utmärkelser i nationella och internationella utställningar och . En av de viktigaste datumen i denna gemenskap är halvårsskiftet, mellan augusti och september, då de utfört National koppar Fair, en händelse då lokala konstnärer tävlar om vem som gjorde pjäsen vackrare och framför allt, eftersom det firar skyddshelgon av staden: Santa Clara.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico