+2000 Destinationen México Tourism

Tecali kommer från nahuatl ordet tecalli

tecali , la casa de la piedra Tecali kommer från nahuatl ordet tecalli (av tetl, sten och calli, hus), så det skulle kunna översättas som "stenhus", men denna definition inte motsvarar samtalet Tecali, onyx eller alabaster Poblano, metamorf sten används ofta i byggnader Mexikansk XVI-talet, tillsammans med vulkanisk sten och chiluca. Eftersom det nahuatl ordet för denna typ av onyx, var ordet att betyda Tecali reservoar rock i detta område.

För en halvöken vägen och omgiven av natur de högsta topparna i Mexiko, hitta Tecali. En vacker stad som rymmer en stor samling av konst och kultur, som den majestätiska sextonde århundradet Franciscan Convent vars imponerande båge står på en matta av vintergröna gräs, de vackra barock altartavlor i den största kyrkan, tillägnad St James, eller hans vackra teater vars egenskaper liknar teater i staden Puebla.

Klostret var ett utrymme arkitektur för evangelisation och religiösa dominans av territoriet. Klostren byggda av franciskanerna, dominikaner och Augustinians fortsatt europeisk monastiska traditionen, som måste anpassa sig till de krav som ställs genom erövring, vilket påverkade dess ursprungliga struktur. Klostret byggnadstyp novohispano följer inte en modell transplanteras från Spanien. Inledningsvis en provisorisk och ställa gradvis upp en arkitektur är lämplig för de lokala förhållandena, för att bilda ett mönster som upprepas i de flesta av dessa byggnader: en stor atrium med kapell uppflugna på hörnen, den öppna kapell vid sidan av kyrkan och klostret enheter fördelade runt en kloster, oftast på den södra sidan av kyrkan.

Turistattraktioner:


Tidigare Franciscan Convent of St James
Timmar:. Stängt måndagar 10:00 till 16:30 timmar
Inträdesavgift
Ungefärlig tid för besök: 20 minuter

Ingen vet säkert när de byggde klostret men ansågs 1569-1579. Även klostret är nu i ruiner, är ett monument för sina arkitektoniska särdrag, även vackra trädgårdar och majestätiska mystiska utforma sina kvarlevor.
Den har en basilika olika vanliga XVI talet kyrkor eftersom de bildar tre parallella gångar åtskilda av två rader av smala kolumner som stödjer sex valv klassikerna varje sida.
Vissa experter tror att det var Claudio de Arciniega, arkitekt Viceroy Luis de Velasco, som byggde den. Don Manuel Toussaint den centrala portalen är "en kopia av återfödelse purist, kanske den mest anmärkningsvärda någonsin i Nya Spanien."
De altartavlor i fd klostret är i huvudsak kyrkan Tecali. Idag är en lugn Tecali känd för sin onyx och alabaster verkstäder


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico