+2000 Destinationen México Tourism

San Juan Chamula

San juan chamula Chiapas San Juan Chamula är en stad i den mexikanska delstaten Chiapas. Det är tio miles från San Cristobal de las Casas och tolv miles från San Andres Larrainzar. San Juan och San Andrés är orter som bebos av ett stort antal Tzotzil. Chamula är ett adjektiv som används för att namnge Maya etniska grupper som lever högländerna i Chiapas: Tzotzil, Tzeltal, Mame, Tojolabal Chol. San Juan Chamula är också chef för kommunen Chamula och ligger i de högsta områdena i Chiapas, i staden har bevarats förspanska kulturer och seder.


Staden San Juan de Chamula har över 35.000 invånare och är den största samling av mayafolket i Chiapas, som ligger 10 miles från San Cristobal de las Casas i delstaten Chiapas i södra Mexiko. Chamula är en traditionell bergsstad bebos av Tzotzil-talande Tzotzil Maya språkfamiljen, har staden en unik autonomi i Mexiko, vilket innebär att den mexikanska regeringen bör be om lov att lägga sig i angelägenheter människor, kan ingen statlig polis eller militär in i byn. Chamulas har sin egen polis, vilket märks under de årliga festivalerna.

De viktigaste jordbruksprodukterna är majs, bönor, potatis och kål. Byn ligger i en relativt välsorterad ekonomiskt för människor i en av de fattigaste länderna. Kvinnor gör ofta kläder, filtar och traditionella souvenirer som inkluderar Zapatista-relaterade objekt, till exempel pennor med en lera figur med siffran Subcomandante Marcos eller Comandante Tacho

·
Chamula Carnival "K'in Tajimoltic" ·

Den hålls fyra dagar före askonsdagen är semestern sammanfattas i den himmelska cykeln enligt den gamla Mayakalendern och de tre deltagande distrikt, som är ansvariga för att ordna och betala allt som krävs för att hålla samma bland dem kan vi nämna den heliga drycken kallas "posh" (framställd av sockerrör och majs). Att notera är karaktärerna i denna karneval: passioner, curatorer och xinolanes maltajimoles eller Nana Mary KoKorina
. Fettisdagen är den sista dagen av firande och utförde ett av de mer bisarra ritualer Mexiko, kropp rening, källor till San Sebastian och San Pedro, och andlig rening bestående av gå på lågor.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico