+2000 Destinationen México Tourism

Nachi cocom uppstakattas att han foddes omkring 1510 och var halach

nachi cocomNachi Cocom uppskattas att han föddes omkring 1510 och var Halach uinik av Sotuta jurisdiktion nära den nuvarande staden Merida, i den mexikanska delstaten Yucatan. />
När spanska erövrade Yucatan halvön införde sin religion och visade sina vapen teknik (kasta vapen lät som en blixt och dunder, metall svärd och obsidian) och var inför denna Halach uinik som kännetecknas av stout stolthet att försvara sitt land och kultur.

År 1535, när den spanska drog fem år Yucatan halvön, den gamla rivaliteten coeat och Tutul Xiu, sprang igen, och det är då Nachi Cocom styra Sotuta coeat Dzum Ah som besegrade var befälet över Tutul Xiu av Mani, i byn emboscándolos Otzmal. [2]

Den spanska grundade Merida där T'Hó staden var 1542, men då var det spanska bosättningarna i området, var San Francisco de Campeche grundades för två år sedan, doseras behandlingen till dessa inhemska och införandet av den nya religionen ledde till uppror Cocom.

Nachi Cocom var tydlig befrielsekampen för sitt folk, var motståndare till tanken att deras gudar tillåts och favoriserade avvecklingen av européerna. Han avsåg att kämpa mot gudarna om dessa gynnade inkräktarna.

la localidad de Nachi Cocom está situado en el Municipio de Othón P. Blanco (en el Estado de Quintana Roo). Tiene 761 habitantes. Nachi Cocom está a 50 metros de altitud.


Our surface interval at Nachi Cocom on the 3-dive day... from Alan Tatum on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico