+2000 Destinationen México Tourism

Cacaxtla "ort där dödsfallet Regn på jorden", som ärvts från Olmec-Xicalanca

Cacaxtla, Zona arqueológica, Tlaxcala Cacaxtla "ort där dödsfallet Regn på jorden", som ärvts från Olmec-Xicalanca, triétnico gruppen (nahuatl, Mixtec och chochopopoloca), som tydligen kom från Xicalanco, i delstaten Campeche idag. Arkeologiska bevis säger oss att den kulturella toppen av prakt och med tanke på årets 600-900 e Kr.
Site funktioner Museum, Los Cerritos, Stora bas bestående av byggandet av kolumner, slottet, Patio av diamanter, Patio de altaren Ladder Room, tempel Venus, Temple rött, Gauntlet, slaget Mural (mer än 25 m 2), Mural of Man Ave, South Jamba, Jaguar Mural of Man, Norra Jamba, Hall of styrelser och hutches.
Väggmålningar har betraktas som en av de största arkeologiska upptäckterna i det tjugonde århundradet, och har passerat gränsen till Mexiko.

Cacaxtla är en arkeologisk plats i södra delstaten Tlaxcala, Mexiko, med koordinaterna 19 ° 14'40 N 98 ° 20'23 Eller i kommunen Nativitas, kommer dess namn från nahuatl ordet eller cacaxtle cacaxtli, som hänvisar till Resor korgarna används av handlarna att transportera sina varor. Sajten utmärker sig för det goda som har bevarats väggmålningar. Den prakt av staden skedde under perioden Epiclassic.

Den arkeologiska platsen underhålls av National Institute of antropologi och regeringen Historia (INAH) och är öppen tisdag till söndag från 8:00 till 17:30. Inträdesavgiften är $ 46 pesos. [1] Förutom ruiner, det finns en liten men väl presenteras museum med modeller för hur staden dök upp i sin storhetstid och en samling av artefakter som finns på platsen. Om du någonsin i den arkeologiska platsen Cacaxtla, en promenad runt den stora plattformen. Detta delvis konstgjorda toppmöte innehåller lager på lager av förhistoriska yrken. Det finns över Cacaxtla bara vackra väggmålningar. Här har arkeologer funnit kanin pennor, var testet kost tillgänglig för eliten som bodde på toppen av kullen.

Eftersom hagelstormar i 21 Maj 2007, var den arkeologiska platsen stängd fram till april 2008. [2] Platsen var att återuppta den 30 april 2008.

En annan närliggande plats förknippad Xochitécatl Cacaxtla är att det var en mer offentlig ceremoniell komplex.


Sajten återupptäcktes 1975 av bönder från byn San Miguel del Milagro, som fann arbetar med jorden fångas i en vägg av en karaktär ansikte, numera känd som "Bird Man" och rapporterade fyndet till myndigheterna, detta Faktum uppmärksammades av arkeologer under samma år. Den 21 maj var 2007 cirka 800 m² derrumabaron struktur och en annan 800 skadats av en kraftig hagelskur [1] så att området stängdes tills vidare. />

Den viktigaste faktorn är väggmålning Cacaxtla har uppgörelsen en linjär, rektangulär utseende, mot syd-nord, medan utbetalningarna är förskjutna i samma riktning för att överbrygga skillnaderna i nivå mellan dess bas och dess mest hög, vilket är cirka 95 meter 2 230-2 325 meter över havet.

Kärnan området har en längd av 1.700 meter med en genomsnittlig bredd på 800 meter. Make up platsen, rymliga och hög trappstegsformade plattformar som är anpassade till deras syd-nord-axeln och är tio till antalet, är en av dem och placeras utanför axeln till den norra delen av området .


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico