+2000 Destinationen México Tourism

Ex hacienda yaxcopoil

Ex hacienda yaxcopoil Ditt namn i Maya språk betyder "plats av gröna popplar." Hacienda sammanträder i sin historia de tre stora perioder Yucatan igår, prehispanic, koloniala och henequen boom av det sena nittonde och tidiga nittonhundratalet.

Med mer än 11.000 hektar mark i sin storhetstid var Yaxcopoil vara en av de viktigaste landsbygden egendomar i storlek och prakt, både i klassen och i henequen boskap. Men med tidens gång och med kontinuerliga processer politisk, social och ekonomisk utveckling i regionen, dess storlek till mindre än 3% av dess tidigare område.

Maya-ruiner utspridda pyramidala strukturer som bildas av deras fördelade runt Yaxcopoil, ärvs från de pre-Hispanic ruiner. />
De majestätiska viktigaste hus stora rum, högt i tak, stora fönster och dörrar, är omgiven av gröna trädgårdar färgstarka och frodig växtlighet. Det andas fortfarande den europeiska miljön bevarande genom ursprungliga möbler från den tiden.
Los Dos Cooking School har också en väl bevarad Roundhouse, där växter var ansvariga dokumentförstörare separerar fibrer av hampa växter. Maskinrummet har hållits i gott skick med en 100 hk dieselmotor från tyska gjort Körting (Hannover) 1913. Motorn användes fram till 1984, då produktionen av sisal fiber slutade efter mer än ett århundrade av verksamheten. />
Los Dos Cooking School har bevarats, men inte återställts, och nu fungerar som ett museum, samt för lokalisering foto och filmproduktioner. Det har också ett pensionat på den egendom som kan hyras för övernattning .
Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico