+2000 Destinationen México Tourism

Mazunte, tar sitt namn från en blå krabba som en gång var mycket talrika i området

Mazunte , Oaxaca Mazunte, tar sitt namn från en blå krabba som en gång var mycket talrika i området. Denna strand tillhör staden Mazunte, har en yta på en kilometer av gyllene sand, svepas av varma, kristallklart vatten med vackra grön-blå. Det finns restaurangtjänster, bostäder och hyrda rum runt
I den västra delen av viken är en halvmåne form som kallas Punta Cometa eller också heter Heliga Hill. Punta Cometa är den högsta projektionen av Mexiko i södra Stilla havet. Dess strategiska läge gör eftersom detta område kan uppskatta fantastiska soluppgångar och magnifika solnedgångar.

Mazunte Playa inrymmer idag den mexikanska Turtle Center, som har anläggningar i Living museum Tortuga fabriken även de Mazunte naturkosmetik, idag en modell för hållbar utveckling där den tas från naturen, inte bryta den ekologiska balansen.
Mazunte är en lugn liten plats som försöker att komma framåt i ekoturism, efter århundraden av att vara beroende nu illegala sköldpadda handel med turtle ägg.
Även om det finns några tjänster, är detta ett bra ställe att komma undan och ligger bara några kilometer väster om Puerto Angel och Zipolite Agustinillo förflutna. Playa Mazunte är hem till en imponerande sköldpadda museum - den mexikanska Turtle Center. Och på den västra spetsen av halvmåneformade viken är Punta Cometa, den sydligaste punkten i Oaxaca. I närheten finns även Playa Mermejita, en av de två grunderna för Oaxaca häckande leatherbacks sällsynta.

Mazunte Beach är en lokal strand, med den västra delen som kallas Playa Rinconcito. Den närliggande stranden Playa Agustinillo är lugnare och bättre för simning i Playa Mazunte. Det är bara 3 minuter.

De mexikanska Turtle Center forskningar, raser och visar många sorter av levande sköldpaddor och fiskar, plus foton och andra bevis. Arbetet med att återställa populationen av sköldpaddor, en gång rikligt. Museet erbjuder guidade turer med måttliga inträdesavgift (ca $ 5 per person.)

Under 2010 har de vägar som leder från huvudvägen till stranden uppdaterad, kantad med sten


Tour

Besök "monter turistinformation" på mitten torget Mazunte. Hjälpa dem att hitta ett rum, organisera båtturer för fiske och snorkling, ger telefonen och hjälpa till med några problem.

Du kan ringa båset turistinformation - telefonnumret är:
01-958 58 58 854 nationella
0052-958 58 58 854 internationellaVer mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico