+2000 Destinationen México Tourism

Batopilas, Chihuahua

Batopilas (Språk Tarahumara: Rio boxning)? är en stad i den mexikanska delstaten Chihuahua, som ligger i Sierra Madre Occidental i botten av en kanjon. Dess befolkning år 2005 var 1210 personer och är chef i kommunen Batopilas.staden Batopilas ligger i staden Batopilas (i delstaten Chihuahua). Den har 1210 invånare. Batopilas är 570 meter.
Batopilas är på botten av en kanjon och längs Batopilas floden, är en liten koloniala stad består av tre gator, för att nå befolkningen finns en enda grusväg ner kanjonen, resan från Batopilas till Creel, den viktigaste Sierra Resort är 5 timmar.

En 8 kilometer Batopilas, efter loppet av floden, är den gamla Mission Satevo, en av de bäst bevarade koloniala byggnader i regionen.

Några av de bästa vyerna runt Batopilas i Yerba anis och Cerro Colorado, små byar högt i tabellerna på staden. Vägen till Yerba Anis börjar på vägen över från Hacienda San Miguel, men ändå skarpt ner pipan förbi avfarten till Peñasquito gruvan. Detta är en favorit vandring naturalister, eftersom fåglar och vilda blommor är riklig. Cerro Colorado är ett litet gruvsamhälle som är ungefär 5 timmar. Batopilas gå. Vissa vandrare införliva ökningen av Cerro Colorado på en resa av flera dagar av Urique O Tejaban. Leden börjar vid den norra delen av staden Las Juntas bara förbi gamla dammen. En nyutexaminerad väg följer Arroyo Cerro Colorado i ca 2 timmar. innan leden stiger brant genom ekskogar. Den lilla byn Cerro Colorado är på bordet i skuggan av berget med samma namn. Cerro Colorado, det finns flera vägar till staden Urique. De mer direkta passerar och sedan Urique Yesca. En längre väg följer åsen mellan Batopilas och raviner Urique innan doppa i Urique Canyon, där du tar stigen längs floden norr om Urique. Dessa flerdagars vandringar bör endast försökt med hjälp av en erfaren guide.
Bästa tiden att gå:
Exploring the Batopilas Canyon är bäst under torrperioden, de kallare månaderna från november till april. Maj är redan ganska varmt och sommaren föra regn och fukt. När du planerar en resa, kom ihåg att däcket kan vara mycket kallt från december till februari.

Vägbeskrivning:
Batopilas är mest populärt nås från Creel längs en väg som kantas upp till Guachochi. I Samachique, cirka 44 miles (70 km) i Creel, vägmärken visar avfarten till Batopilas. Det är en grusväg som passerar genom Kirare före nedgång kanjonen att följa floden till staden Batopilas 34 miles (55 km.) Borta.

Bussar avgår från Creel till Batopilas på tisdagar, torsdagar och lördagar och återvänder på onsdagar, fredagar och måndagar. Hotell i Creel hålla information aktuell buss och kan också ordna privata transporter, som kan vara mer praktiskt.
Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico