+2000 Destinationen México Tourism

Toniná Chiapas En pyramid av 75 meter höga

Toniná chiapas En pyramid av 75 meter höga, större än solen i Teotihuacan, utforskas av specialister från National Institute of Anthropology and History (INAH) på Akropolis i Tonina, Chiapas, som har tusen 700 år gammal. < br />
Emiliano Gallaga, chef för arkeologiska zonen, förklarade att arbetet utförs i två år och med en tredimensionell karta hittades i nordöstra delen av området är "en av de största byggnaderna i Mesoamerika, endast jämförbar med andra maya område beläget i Tikal och El Mirador, Guatemala. /> "
En pyramid på däck 5 av Akropolis i Tonina.

Tonina
Läge inom Mesoamerika
Koordinater: 16 ° 54'4 0,39 "N 92 ° 0'34 0,83" W / 16,9012194 ° N 92,009675 ° W / 16,9012194, -92,009675
Plats
Land: Mexiko
Region: Chiapas
Kommun: Ocosingo
Den närmaste staden: Ocosingo
Historik
Kultur: Maya
Period: Klassisk
Övergiven: 10th århundradet e.Kr.
Schaktning och underhåll
Myndighet som ansvarar: INAH
Utgrävda Datum: 1972-1975, 1979-1980
Arkeologer personligheter: Pierre Becquelin, Baudez Claude, Juan Yadeun
Arkitektur
Arkitektoniska stilar: Classic Maya
Tonina (eller Tonina på spanska ortografi) är en pre-Columbian arkeologiska platsen och förstört staden av Maya civilisationen ligger i vad är nu den mexikanska delstaten Chiapas, ca 13 km (8,1 miles) öster om staden Ocosingo.

Webbplatsen är medelstora till stora, etablerade grupper pyramidspel tempel på terrasser stiger cirka 71 meter (233 fot) över ett torg, en stor gård spela Mesoamerican Speldags, och över 100 mer snidade monument, räknat från den 6 till 9 århundradena e.Kr., duiring den klassiska perioden. Tonina är känd för sina välbevarade stuckatur skulpturer och särskilt för sina monument huggna i runda produceras på ett sätt som inte sett sedan slutet av Mesoamerika Olmec civilisationen långt innan.

Tonina var en aggressiv stat i den sena Classic med kriget att utveckla en kraftfull rike. Under större delen av sin historia, var Tonina engagerad sporadiska krig med Palenque, sin största rival, och en av de viktigaste politiska enheter i västra Maya regionen, Tonina, men så småningom blev den dominerande staden i väster.

Staden präglas av den sista dagen har länge känt någon Maya monument som markerar slutet på Maya klassiska perioden, i 909. />

Beläget nära staden Ocosingo, väster om vad överlever den legendariska Lacandon djungeln.
Vägbeskrivning:

För att besöka den arkeologiska platsen Tonina måste resa 12 mil asfalterad väg nordost om staden Ocosingo, vilket är 86 km från San Cristobal de las Casas på riksväg 199 och 103 km från Palenque med samma väg .

Klimat:

Det varierar beroende på höjd, dock främst varmt fuktigt.
Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico