+2000 Destinationen México Tourism

Valladolid är en stad i delstaten Yucatan, Mexiko

Valladolid, Merida Valladolid är en stad i delstaten Yucatan, Mexiko. År 2003 hade en uppskattad befolkning på 38.000 invånare 2005, 60.000 invånare och är för närvarande (2009) finns det cirka 65 000 invånare, den tredje största staden i Yucatan, Merida och efter Tizimin.

Det är en stad med stor turistattraktion på grund av dess koloniala uppträdande, sin berömda gastronomi och på grund av närhet och väginfrastruktur förbinder det bekvämt till Cancun och de arkeologiska platserna Chichen Itza (50 km) av Coba (30 miles) och Tulum (155 km). Det är också praktiskt utgångspunkt för norra kusten av Yucatan halvön, particularmetnte mot Colonia Yucatan-området, Las Coloradas, Ria Lagartos och ön Holbox.

Valladolid, vilket hände två passager i historien om Mexiko: "Kast War" 1847 och "den första gnista av den mexikanska revolutionen" i 1910 är nu känd som "The Capital of East Maya", inte bara förtjänade titeln av den arkitektoniska skönheten i sina gamla koloniala byggnader såsom klostret San Bernardino de Siena, kommunhuset, kyrkan St Servatius, Ex Loom i Aurora, Museum of San Roque, och andra lika viktiga. Även för sitt strategiska läge i centrum av hela östra regionen är den mest kosmopolitiska staden i regionen, en idealisk plats att bo och se underverk av Maya världen (Chichén Itzá, Ek Balam, Coba, Tulum) och Colonial Mexico (Izamal, Tihosuco, Valladolid), bland andra, att inte tala om kulturarv av män och kvinnor.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico