+2000 Destinationen México Tourism

Becán är en maya arkeologiska platsen ligger i den mexikanska delstaten Campeche.

Becán är en maya arkeologiska platsen ligger i den delstaten Campeche. Det kännetecknas av att vara omgiven av en vallgrav, unik i Maya område, som vissa forskare vittnar om en fortsatt krig mellan denna verksamhet och andra städer i regionen, och för andra är ett tydligt rumsliga uppdelningen av samhällsklasser, som det inre området där byggnader stiger av monumental arkitektur, reserverat för eliten. Tillgång till Becan var möjligt för sju omgångar, tre norr, en väst, två söder och öster, den sistnämnda är den nuvarande tillgång till webbplatsen. Utanför det område som omges av vallgrav finns det en hel del mindre byggnader som fungerade som bostäder, lador, helgedomar, jordbruks terrasser etc. för huvuddelen av befolkningen som stödde den härskande dynasti Becan. Webbplatsen klassificeras akademiskt av forskare som en regional huvudstad i ett av de viktigaste arkitektoniska områden Campeche staten faller inom Rio Bec regionen. Avstånd Becán Arkeologiska Zone ligger i den sydöstra delstaten Campeche.

 Från staden tar vägen till staden Champoton, därav 186 federala Escárcega - Chetumal, hitta platsen vid kilometer 148. Från staden Hopelchen Becán kan nå genom att ta vägen till staden Xpuhill därmed köra off Highway 186 Escárcega - Escárcega mot Chetumal, hitta platsen till 5 kilometer.

Site Historia spår av mänsklig ockupationen i Becán går tillbaka till 600 f.Kr., men dess tid störst välstånd var mellan 600 och 1000 e.Kr., då staden fick en roll som regional huvudstad, med fokus på hennes varor och tjänster av ett antal bosättningar på grund av dess strategiska läge (nästan i mitten av basen av Yucatan-halvön). Senare gradvis minskar befolkningen att deras totala försvinnande i 1450 om den nuvarande eran. Hans namn, som i maya betyder "Canyon eller Canyon bildas av vatten", säger klart mest slående av webbplatsen: en vallgrav som omger de viktigaste arkitektoniska byggnader som omfattas av skrymmande och förhöjda plats. Denna konstruktion visar att den monumentala området tillgång begränsades till en viss samhällsgrupp och förmodligen befolkningen nås lokalerna endast på helgdagar. Utanför det område som omges av vallgrav finns det en hel del mindre byggnader som fungerade som bostäder, lador, helgedomar, jordbruks terrasser, etc.. för huvuddelen av befolkningen som stödde den härskande dynasti Becan. Rekommendationer arkeologiska zon är öppen från 8:00 till 17:00 pm måndag till söndag. Camping är inte tillåtet i området, eftersom tillgången är begränsad och endast tillåtet med tillstånd av det nationella institutet för antropologi och historia, som ligger i staden Campeche. Vi rekommenderar att du begär information från de guidade turerna leds från staden Campeche till de arkeologiska platserna i Rio Bec regionen. För din bekvämlighet kan du komma till staden X'puhil, ligger några miles på den plats där du kan hitta boende, mat, bensin, busstationen och ackrediterade guider. Vi rekommenderar att du använder en solkräm och en hatt eller mössa till dig att skydda din hud från solen, är det också viktigt att få en myggmedel. För mer information om tillståndet i Campeche och turistmål, måste gå till den allmänna samordningen av turism som är på 12: e gatan, på nummer 153.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico