+2000 Destinationen México Tourism

kabah är en maya arkeologiska platsen, är belägna söder om ruinerna av Uxmal i Yucatan i Mexiko.

Las ruinas de Kabah,


är en maya arkeologiska platsen, är belägna söder om ruinerna av Uxmal i Yucatan i Mexiko. Det är den största arkeologiska platsen Uxmal Puuc zonen efter.

Den fantastiska palats Masker är utan tvekan den största attraktionen i Kabah. Byggnadens fasad är dekorerad helt med handsnidade masker av Chac Maya gud. Dessa är de enda Mayaruinerna som upprepar ungefär samma inredning. Det finns många andra tempel och palats på webbplatsen, men hittills de flesta av dem är under tjocka djungeln, väntar på att upptäckas. Den INAH är i färd med utgrävningen. Kabah har också en stor båge, som Labna, avslutar systemet Sac Be (Maya vägar), och anslut den till den närliggande staden Uxmal. Kabah var definitivt en stor stad, men det finns oenighet om överhöghet Uxmal som stadsstyrelsen,
Kabah ligger längs Puuc vägen, söder om Mérida. Det kan nås genom att följa Highway 261. Uxmal är nära och Labna. Resa från Merida ta lite över en timme. Det bästa sättet att besöka är att följa rutten Kabah Puuc hyrbil. Skyltar är bra och kommer att ha några problem att få.
Namnet "Kabah" eller "Kabaah" kommer troligen från den gamla Maya och betyder "tuff". Detta är ett namn som nämns i förcolumbianska Maya Chronicles. Ett alternativt namn är "Kabahuacan" eller "Verklig orm i handen". Beskrivning Arch vid slutet av Sacbe. Staden Kabah redan citerats i Balam av Chumayel Chiam och hans namn har kommit att betyda herre starka hand och kraftfull. Man tror att detta namn förknippas med representation av deras inträde det där en skulptur föreställande en man med handen som håller en orm. Maler Teoberto Kabahaucan kallas.
Det upptar en yta på 1,2 km ², med en nord-sydlig längd på 1 km och 1,2 km från öst till väst. Detta område är vad som har studerat denna arkeologiska komplex. Högar uppskattas att det finns ungefär samma byggnader som ännu inte har "upptäckt". Frånvaron av vattentäkter krävs användning av chultunes för insamling av regnvatten. Staden bildas runt en axel som går från norr till söder och dess byggnader är anslutna med gångvägar eller sabécs. En av dessa vägar, större, är spännande Triumfbågen och anländer till Uxmal, vilket är ungefär 37 kmal norr. Byggnaderna är grupperade i två uppsättningar byggnader som ligger en öst och en väst av de viktigaste nord-syd-axeln. I väster uppsättningen kallas West Group är Stephens där forskaren fann att trä överstycket slogs av kvaliteten på dess storlek, var denna punkt kom till USA och försvann i en brand. Det aktuella läget för försämring är konstruktioner. På väggarna i rummen som gör dessa konstruktioner är målningar med handavtryck röd. Det är därför du får denna uppsättning i Maya namn Dzalkabilkik som betyder "plats i händerna av blod."
De viktigaste byggnaderna finns i Kabác: Triumfbågen Nära centrum står en båge som markerar början av vägen, eller Sacbe, länkning med Uxmal Kabah. Med nästan ornamentik, hade bara två lister i centrum, botten med det målade rött (det finns fortfarande utmaningar i färgen i väst). Det byggdes på 50-talet av det tjugonde århundradet av mexikanska arkeolog Ponciano Salazar. Den stora pyramiden ligger på en liten höjd. Användningen av denna höjd slutfördes med nödvändig stoppning på den tjänade att lyfta en struktur med flera terrasser. Det finns rester av en trappa på den södra sidan, och några bostäder.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico