+2000 Destinationen México Tourism

Chicxulub Puerto är en stad i delstaten Yucatan,

chicxulub

Den Chicxulubkratern är en gammal meteoritnedslag vars centrum ligger ca nordväst om Yucatan halvön i Mexiko. Detta centrum ligger nära staden Chicxulub som kratern heter. Den spanska översättningen av namnet på staden i Maya språket, som ligger öster om hamnen i Progreso i Yucatan, är "loppa djävulen". Kratern är mer än 180 kilometer i diameter och bildar en av de största effekterna i världen, beräknas det Bolide som bildade kratern var minst tio kilometer i diameter.

Det upptäcktes av Antonio Camargo och Glen Penfield, geofysiker arbetar i Yucatan för PEMEX halvstatliga på jakt efter olja i slutet av 1970. Inledningsvis kunde inga bevis konstateras att bevisas att denna ovanliga geologiska struktur var faktiskt en meteoritnedslag, så att utredningarna övergavs. Genom kontakt med Alan Hildebrand, en kanadensisk geolog, var Penfield och Camargo kunna få prover tyder på att kratern hade orsakats av en konsekvensanalys. Testa en ursprung krater påverkan inkluderar "chockade kvarts", ett gravitationsfält anomali som finns i området kring Tektiter. Även förekomsten av iridium och platina som ibland associeras metall. Åldern på stenar och isotopanalyser visade att denna struktur är från slutet av kritaperioden, ungefär 65 miljoner år. Den primära bevis är ett tunt skikt av iridium sediment hittades i K / T i flera exponeringar över hela världen. Iridium är en metall sällsynt på jorden men rikligt i meteoriter och asteroider. Nyligen bekräftade hypotesen att effekterna är ansvarig för massutdöende av krita-tertiär. Ja, i efterdyningarna av kraschen framhäver utrotning av olika arter, som föreslagits av K / T, även om vissa kritiker hävdar att effekten inte var det enda skälet och andra debatt om det var faktiskt en enda effekt eller om Chicxulub kollision där en serie eldklot som kunde ha påverkat jorden på ungefär samma tidpunkt.

 Chicxulub Puerto är en stad i delstaten Yucatan, vid kusten i Mexikanska golfen, Progreso Township Police Station. Lilla kuststaden ca 5000 invånare (hittills) vars huvudsakliga verksamhet fiske, handel och turism. Det ligger 8 km. öster om hamnen i Progreso, 40 km. nord-nordost om staden Merida (Yucatan) och 20 km. norr om en annan by med samma namn, som kallas länet placerar Chicxulub Pueblo. Därför ofta förväxlas den lilla hamnen i Chicxulub med inre staden Chicxulub Pueblo och kommunen med samma namn. Tre homonymer men urskiljbara

 Det sägs att i 1531 sina skepp ankrade där Francisco de Montejo, även känd som Adelantado Montejo dock inga tillförlitliga referenser ratificera säger. Tillsammans med den närliggande hamnen i Chuburna blev Puerto Chicxulub Yucatan klocka som deklareras i 1663 av regeringen i Juan Francisco Esquivel och Rose att försvara kusten mot pirater räd den plats där nu står byn Chicxulub "hjort horn fångade" tillhörde "under antiken" - provinsen Ceh-Pech däremot kom inga data eller bevis för att det finns en lösning före spanska. Även om det inte är känt när den grundades i staden Chicxulub har det fastställts att redan bebos av ursprungsbefolkningar och spanska i 1549. Denna data basza att hitta en gammal handling nämna Julian encomendero Doncel som denna plats, under det året.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico