+2000 Destinationen México Tourism

Dzibilchaltun anses vara en av de äldsta Maya


Det var en stad som nådde sin topp mellan 600 och 900 e.Kr., med 20.000 invånare, som kännetecknas av produktionen av terrestra och marina Milstolpar ingår salt och Verktyg Shell, förutom att plantera majs, den viktigaste maten för Mesoamerican folk.

Dzibilchaltun anses vara en av de äldsta Maya städer och är ett bra ställe att titta på utvecklingen av denna kultur i den vetenskapliga, politiska och naturligtvis i religionen. Således har vi byggarbetsplatsen 8,400 har funnit hittills (kom ihåg att forskningen fortsätter).
Bland de erbjudna attraktioner är Dzibilchaltun Klocka och templet av de sju Dockor, vilket är den huvudsakliga strukturen. Underbyggnad består av en ruta där du kan beundra dagjämningarna, där de gamla mayaindianerna trodde solguden med sin färgglada fjäderdräkt kikade genom grindarna.
Fenomenet arkeologiskt Equinox uppstår när dörren till templet de sju Dolls belyses av solens strålar och matematisk perfektion är sådan att nått Maya, som lyckades ljuset av stjärnan som kan vara i mitten av dörren, spela med skuggor som skapas på västra fronten ger ett spektrum av ljus och skugga som återspeglar galjonsfigur för Gud eller Herre Chac regn.
När solen stiger, bilderna ner för att avsluta sin motpart, det vill säga den tidpunkt då solen är på horisonten för dem som använde byggnaden som en klocka för att bestämma förändringen av säsongen.
Detta fenomen markerar vägen för solen vid solstånden och kan ses i olika skeden av året, som redan nämnts, är våren och dagjämningarna faller.
Som en nyfiken faktum, passerade detta fenomen av ljus och skugga obemärkt av forskare under lång tid, med tanke på att de första arkeologiska undersökningar på platsen var under åren 1956 till 1964 och upptäckten av "Gate of the Sun" var 1982 av arkeologen Victor Segovia. Vi pratade om 26 år då ingen hade lagt märke till honom.
Kanske, kära läsare, kanske undrar varför namnet på Temple of the Seven Dolls, Nåväl, detta eftersom de första upptäcktsfärder fanns ett erbjudande av syv lera dockor, är det mer sannolikt att de var representationer av härskare eller klasser styrande Dzibilchaltun.
Detta förstärks av de senaste upptäckterna som gjorts av INAH, eftersom detta arbete kan hittas på namnet på en av de styrande, så kallade Kalom Uk'uw.
En annan viktig byggnad är det som ser ut som en pyramid, den första finns i området, som kallas struktur 36, som ligger i Grand Place, som också Excel "stelae", snidade stenar som förevigat stora händelser politik och samhälle. Så i vissa berättar seger i staden i ett krig eller anslutningen av en ny Kinich Ahau eller linjal. Vissa anses sanna konstverk av Mesoamerika, genom den magnifika sina slag, som ett exempel är Stela 19.
En funktion som är Dzibilchaltun begrunda dess murverk, som är stenar tillsammans med murbruk och kilar, och användningen av valv byggda med stenar stora bay-system.
SAC Be, vilket betyder vit väg, är vägar som förbinder olika platser eller platser, minst sju Dzibilcahaltún där. Man leder till en annan attraktion arkeologiska platsen: cenote som kallas: Xlacah (Pueblo Viejo) en av de största och djupaste finns i Yucatan.
Från det har räddat flera arkeologiska föremål, mestadels fartyg som tillåter oss att se lite mer om historien om Maya folket. Minns att Dzibilchaltun var bebodd sedan de första åren av denna fantastiska kultur, tills erövringen.
För turisten, är det möjligt att simma i cenote. Dessutom fann platsen Maya Village Museum, nyligen avslutat projekt, där gemensamma historia och ekologi platsen.
En annan av de byggnader som står har ingenting att göra med Maya är kapellet byggdes av spanska under erövringen av Yucatan, vilket ger oss en fantastisk chans att se en förening av två civilisationer som är källan till dagens mexikaner.
Som vi kan se, forskning och prospektering fortsätter i olika arkeologiska platser, som vi kommer utan tvekan att på nolltid kan vi tala om nya upptäckter i Dzibalchaltún.
Regionen utvecklats Dzibilchaltun haft frodiga djungeln samtidigt var stor mångfald av djur livsmiljö, så jakten var en mycket vanlig aktivitet bland Maya, som tog fördel av benen för att göra flöjter och nålar, och använda deras skinn för kläder, mattor och rockar, för att nämna några användningsområden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico