+2000 Destinationen México Tourism

MUYIL Detta är en av de 20 viktigaste arkeologisk

MUYIL


Detta är en av de 20 viktigaste arkeologiska platserna i storlek och antal arkitektoniska lämningar, som upptäckts i biosfärreservat Sian Ka'an, i delstaten Quintana Roo, och det är mycket attraktiv att besöka på denna semester påsk. Muyil, vars namn kommer från vokativ av en av två intilliggande laguner (Muyil och Chunyaxché), representerar en av de bäst bevarade platserna i miljömässigt skyddade reservatet, ett faktum som gör det till en attraktiv plats för dem som är intresserade i vår historia och leva med Nature.

Från Tulum fordonets ride är bara 20 minuter till den arkeologiska platsen Muyil där vi börjar med en timmes guidad tur av vår guide trespråkiga Maya och omgiven av vacker natur. Här ser unika och färgstarka fåglar undervisar besökare om medicinska värdet av växter giftiga halocinógeno endemiska. Guidens berättelser är kopplade till legender om deras förfäder och fakta av hans personliga erfarenheter bor i området.

Få platser i prehispanic Mexiko förutom att kunna beundra dess antika tempel kan också njuta av en unik natur, som kombinerar den frodiga vegetationen och turkos Karibiska havet. Så är fallet med den arkeologiska platsen Muyil, gamla Maya stad som ligger bara 20 minuter från Tulum och Cancun och en halv timme.

Hur man kommer dit? Muyil ligger 22 kilometer från Cancun Tulum och 150, nås av Federal Highway 307. Det är öppet 365 dagar om året från 8 am till 17 pm. Kostnaden är 29 pesos och söndag är fri entré till den inhemska allmänheten. Undantas från betalning under 13 år, funktionshindrade och pensionärer, och lärare och elever med giltig legitimationInga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico