+2000 Destinationen México Tourism

tulum, quintana roo


Det skyddas av en mur och den naturliga klippan i den mexikanska karibiska kusten, är Tulum arkeologiska zonen anses vara den mest berömda och viktiga i karibiska kusten. Dess moderna namn, som i maya betyder "staket" eller "vägg" är inte lika imponerande och exakt som namnet på gamla: Zama, som betyder "Sunrise" eller "Dawn", ett namn som kommer till perfektion, eftersom för den antika Maya, det var ett astronomiskt observatorium och försvar samtidigt får du tid de första solstrålarna varje morgon.
Det uppskattas Tulum grundande omkring 1200, som en kommersiell hamn och nådde sin topp under 1400. Arkeologiska bevis bekräftar att produkterna här mercaban Maritime kust Quintana Roo och ön Cozumel. Tydligen var denna stad oberoende, politiskt och kommersiellt sett området för andra maktcentra eller Maya stadsstaterna, och förblev så fram till år 1518 de första spanska conquistadorerna anlände, Juan de Grijalva och hans undersåtar. På grund av kriget, slaveri och sjukdomar okänd för infödda, blev Tulum övergiven, som med många andra städer i regionen och Amerika.
De strukturer och pyramider som vi beundrar i dag i Tulum byggdes under yngre Postclassic (1200-1550), även om det finns vissa element som är synliga ovanför, liksom kölvattnet strukturen 1 och 59, som presenterar stilar Tidig Classic (300 -600 e.Kr.).
Med nedläggning av Tulum som livlig och dynamisk vin förstörelse och natur tog hand för att dölja det. Det tog oss många århundraden tills det återupptäcktes av västvärlden, men infödingarna aldrig glömde och gjorde årliga pilgrimsfärder och ritualer för att fortsätta att få erbjudanden till gudarna i antiken. I April 1981 området förklarades en nationalpark och i december 1993, Arkeologiska området.
vale la pena ver este videito !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico