+2000 Destinationen México Tourism

Grutas de Coconá I kommunen Teapa

Grutas de Coconá I kommunen Teapa inom Cocona kulle i Sierra regionen, 60 km. söder om Villahermosa, off Highway 195, dessa magnifika grottor är ett mästerverk av naturen, som genom århundradena har format mark och vatten, bildar nyckfulla siffror på en resa på nästan 500 meter fördelade på åtta rum. Denna plats har ett djup av 500 meter och har en underjordisk bäck och en cenote.

Grottorna har åtta rum som poeten Carlos Pellicer kallas Ghosts, Boca de Leon, pumpa, tre Snake Tails, cenote blind fisk, Headless kvinna och stora himlen. Dessa hallar är förenade med vandrare i 500 meter, längs vilken man kan se olika siffror som vatten och tid har bildats i dess väggar, tak och golv i våta . Grottan väggarna är täckta med stalagmiter och stalaktiter. Det finns platser där genomgående hål, kan man se himlen och den storslagna berget som stiger ovanför grottan.

En av de mest imponerande sevärdheterna är dess sjö Cocona inuti genomskinliga och färskvatten, vilket är under en stor kupol, medan väggarna faller i små vattenfall Hondo creek vatten. I dessa grottor har funnit förhistoriska lämningar som ben Mastodon och megatherium, som är utställda på Museum of Anthropology och historia i Mexico City. Det berättas att den första människan att utforska Cocona var framstående vetenskapsmannen och naturforskaren José Narciso Rovirosa Tabasco Andrade, som organiserade en expedition den 20 juli 1892 med en grupp studenter från Instituto Juarez. Denna undersökning tog fyra timmar och tillskrevs hålrummet lång 492 meter upp i åtta rum mycket spektakulära för sitt rika formationer, som heter "Hall of Ghosts", "Manuel Villada Lounge", "Hall Ghiesbreght" "Mariano Barcena Hall" och "Hall of the Palms". Avresa från Villahermosa ta av motorväg. 195 mot staden Teapa. Väl där, följ huvudvägen som leder till kullen Caves Natural Monument Cocona. I denna webbplats är temperaturen behaglig

. Detta beror på villkoren i grottan och klimatet i regionen är regnig och sval större delen av året. Hädanefter blir mörker mer intensiv, i själva verket är total, och om inte för rampljuset skulle drivas till mörker. I "Sunken katedralen" se vattenfall, draperier och kolumner sten som ger campus en övernaturlig karaktär. Juan Carlos visar mun ett lejon, huvudlös kyckling, marimba och gråtande rock, nyckfull siffror som delar utrymme med storlek och beundransvärda konstitutionen, som pumpa, en massa av kalkhaltig sedimentering Rovirosa beskrivs som "en sanna undrar "vars fot är ungdomens källa, en pool med klart vatten kryllar tillskrivas föryngrande befogenheter.


Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico