+2000 Destinationen México Tourism

kohunlich Arkeologiska information tyder på att Kohunlich

Kohunlich är namnet på en stad och Maya ceremoniella centrum ligger ca 65 km från Chetumal, Quintana Roo, på Rio Bec regionen, nära gränsen mellan Mexiko och Belize.

Arkeologiska information tyder på att Kohunlich fick sina första invånare året runt 200 e.Kr., även om de flesta av de viktigaste byggnaderna har utvecklats mellan åren 250 och 600 e.Kr. Det kan också antas att Kohunlich representerade en brännpunkt av handeln mellan städerna Yucatan halvön och flera Maya städer i Centralamerika.Kohunlich Webbplatsen är relativt stor, cirka 21 hektar omgivna av tropisk skog. Utformningen av byggnaderna och resterna av vattenledningar och tankar Kohunlich tyder på att det var en viktig stad på den tiden. På denna sida är ca 200 högar, även om många fortfarande inexcavados och invaderade även vegetation


Adress och tillfartsvägar: Ligger 69 kilometer väster om staden Chetumal, delstatens huvudstad. Webbplatsen nås via Federal Highway 186 Chetumal - Escárcega vid kilometer 60, vilket motsvarar staden Francisco Villa, bör avledning vara 9 kilometer som leder direkt till platsen.


Huvudsakliga strukturer: Huvudsakliga strukturer: webbplatsen är uppbyggd av en serie komplex av ceremoniella och bostäder karaktär, av vilka några kan ha fungerat som familjens stadsdelar eller hög nivå grupperingar. För närvarande börjar turnén i bostadsområdet, som förknippas med Akropolis, som visar en intressant uppsättning av bostadshus utrustade med bänkar, nischer och olika föremål som är förknippade med vardagen.

Även nya rön i den gemensamma Ya'axná har ändrat idén att tills nyligen var tillgänglig om tidiga ockupationen av Kohunlich, måste det sägas att den viktigaste byggnaden symbolisk och ritual är naturligtvis tempel maskerna den ovannämnda inom gruppen av högt uppsatta strukturer bör också ingå i Stela Plaza (Palace i vaknar, läktaren och kungen), inom vilken kan utföras ut offentliga eller administrativa verksamheten. Akropolis, en annan stor gemensam webbplats tillhör samma till high-end bostadshus.


Bygga A-1 eller masker är en av de mest populära eftersom det har monumentala stuckatur reliefer som fortfarande har röd färg som täckte hela templet. Det är troligt att denna byggnad byggdes under tidig klassiska perioden och har mer att göra med den stil som kallas Petén.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico