+2000 Destinationen México Tourism

Calakmul förklarade som världsarv


Turismen bygger på arkeologiska Maya kulturen, som finns i landet och den naturliga djungeln område som kallas biosfärområde av Calakmul förklarade som världsarv. Detta har lett till att det tas med i Mundo Maya turism Project. Inom de arkeologiska platserna som vi kan nämna: Becan, Calakmul, Rio Bec, Hormiguero, det Ramonal, Chicana, handled, bland annat.

Calakmul är ett Maya prehispanic stadskärna ligger i den sydöstra mexikanska delstaten Campeche, i den rikliga Petén regionen, i hjärtat av biosfärreservat 1.800.000 tunnland Calakmul och mycket nära gränsen till Guatemala. Webbplatsen har omkring 70 km ² och över 6.000 strukturer och blev huvudstad i ett regionalt tillstånd av ca 13.000 km ².
Återupptäcktes 1931 av biologen Cyrus L. Lundell, först undersökas av den berömda Mayanist Sylvanus Morley 1932. Det var dock inte förrän halv sekel senare, från 1982, var utgrävningar genomfördes i stor skala, av William Folan historiska Research Center sociala och autonoma universitet Campeche.
Den omfattande studie som initierats av Folan drog slutsatsen att de var innan den största Maya centrum, även Tikal, kontrollera att när tiden kom att få fler allierade och makt Tikal själv. Dessutom, från 90 slutsatsen att tillhörde en organizaciónmucho Calakmul större del av den så kallade Konungariket ormen, Kaan riket eller Kan, var dess centrum just kapital.

Genombrottet i studien hieroglyf uppnås under åren resulterar i att forskare har upptäckt att Calakmul och Tikal engagerad i en rad blodiga krig i över ett sekel. Sammandrabbningar som markerade utvecklingen både politiskt och socialt-ekonomiskt område i södra Maya centra.
Calakmul, är nu föremål för en omfattande projekt av det nationella institutet för antropologi och historia började 1993. På grund av vikten av anläggningen, den 4 juli 2002, tilldelades Unesco utnämningen dePatrimonio Kulturarv.
För närvarande Calakmul teorier ständigt ökar och avhandlingar accepteras år sedan håller på att ses över, förbättras och förändras. Som forskningen fortskrider i Maya området erkänner betydelsen av den antika Maya staden Calakmul som en av de ledande centra i klassiska perioden i Maya låglandet.
KOMMA
För att komma till den arkeologiska platsen Calakmul, från staden Campeche är ett avstånd av 360 km. För att starta resan måste du gå till Champoton på Federal Highway 180 också kan ta motorvägen, vägtull, som ger säkerhet och tidsbesparingar. Vid utgången av den kommunala säte Champoton bör Federal Highway 261 till Escárcega, sedan ta Federal Highway 186 går till Chetumal, Quintana Roo till Conhuas vid kilometer 70 i samma, där det tar gapet leda till den arkeologiska platsen Calakmul, bara 35 kilometer från gränsen till Guatemala och inom den ekologiska zonen kallas "biosfärreservat Calakmul".
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico