+2000 Destinationen México Tourism

Edzna är en maya arkeologiska platsen i norra mexikanska delstaten Campeche


Ruins Edzna

Edzna är en maya arkeologiska platsen i norra mexikanska delstaten Campeche. Den mest anmärkningsvärda byggnaden på torget är det viktigaste templet. Byggd på en plattform 40 meter hög, ger en bred översikt av miljön. Edzna var bebodd så tidigt som 400 f.Kr., och övergavs runt 1500 AD. I slutet av klassiska perioden Edzna var en del av den politiska organisation Calakmul. Webbplatsen är öppen för besökare. Den oregelbundna fördelningen av regn och översvämningar i olika delar av dalen som leder till att bygga en stor hydraulsystem består av ett omfattande nätverk av kanaler, tankar, dammar och många chultunes eller underjordiska reservoarer som tillät, på en gång, lagra och förmedla vatten regn och kasta överskottet.

De äldsta bevisen på mänsklig närvaro i Edzna är keramik fragment anor från 400 f.Kr. En blygsam bondesamhället förvandlades över tiden, i en mer komplex och bättre organiserade. Detta gjorde det möjligt bygga monumentala verk som en hydraulisk tretton stora kanaler, 31 och 84 ytterligare insättningar fångade regn, så att de kan använda vattnet för att dricka, bevattning och underhåll av byggnader. Andra stora verk är de arkitektoniska komplex som kännetecknar platsen. Komma Edzna ligger 61 mil sydost om staden Campeche. Från Mexico City till den arkeologiska platsen Edzna det en väg avstånd 1135 kilometer, som korsas i en tid av 15 timmar och 10 minuter, ungefär. För att komma fram med flyg på denna arkeologiska platsen, baserat i Mexico City, måste du gå till staden Campeche på en flygning tar 1 timme och 35 minuter nonstop. En gång i Campeche måste gå ombord en buss till Edzna, en sträcka på 61 kilometer. Verksamhet kan begära en guide under din turné i det arkeologiska området. Relativt nära Edzna det finns andra arkeologiska platser som Hochob, Tabasqueños och Hopelchén. I staden Campeche kan besöka platser som Baluarte de Nuestra Señora de la Soledad, Earth Gate, stelae Museum, fäste Santiago, Baluarte de San Francisco, Baluarte de San Juan, Baluarte de San Carlos, Independence Square, katedralen i Vår Fru av obefläckade avlelsen, Mansion Carvajal, Institutet för Campeche, Barrio de Guadalupe, Museo Regional de Campeche, bland många andra platser.

Värt att försöka rätter och snacks erbjuds i denna stad. En typisk meny innehåller rejäl mat med skaldjur, fisk och skaldjur, ris med räkor, Pompano i grön sås, Röd snapper i bananblad och en av de mest berömda rätterna i Campeche, pigghaj bröd, för att bara nämna fåtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico