+2000 Destinationen México Tourism

Frontera Comalapa är en stad i delstaten Chiapas Mexiko

frontera comalapa


Frontera Comalapa är en stad i delstaten Chiapas Mexiko. Han blev nyligen listad som "stad" och är chef för homonyma kommunen. Beläget i utkanten av Sierra Madre de Chiapas och den centrala depression. Det gränsar i norr med kommunen om treenigheten, med Chicomuselo väster, söder Bella Vista och Amatenango de la Frontera och öster av Republiken Guatemala. Den har en yta på 717,90 km ², som representerar 5,62% av den del av gränsregionen och 0,94% statewide.

Kommunen Frontera Comalapa ligger i den centrala fördjupningen av Chiapas och framgår av XVI talet, som drivs av Dominikanska klostret doctrineros Comitan. År 1665 Comalapa tillhörde socken Yayagüita Comitan kloster. År 1921 var han länet placerar. År 1943 ansågs andra klassens kommun. Den November 18, 1943 påbjöd namnbytet på en av sina lokaler, El Ocotal av Cuauhtemoc City webbplats kommer långt Panamerican Highway. Det anser att namnet kommer från minnet av nedlagda San Juan Comalapa, och är på plats Cushú, som var nära Tecpan, Guatemala, dvs vid gränsen.
De viktigaste turistattraktionerna är: Landskapen längs floderna, främst Rio Grande eller Grijalva där "svavel" (en svavelsyrlighetsvatten våren på stranden av floden), vilket ger en magisk touch till den typ av plats. Spas dominerar.
Ver mapa más grande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico