+2000 Destinationen México Tourism

ligger i mitten av delstaten Chiapas

San Cristóbal de las Casas ligger i mitten av delstaten Chiapas, som ligger 85 km öster om Tuxtla Gutierrez, delstatens huvudstad, i ett varmt och fuktigt klimat med regn på sommaren det ger dig en årlig medeltemperatur på 15 ° C.
I denna stad, en av de vackraste i Mexiko för sin harmoniska urbana sammansättning, upptäcka införa religiösa byggnader som katedralen och tempel Santo Domingo, täckt med ymnig och barock detaljer indisk tillverkning, som vidmakthåller kulturarv etniska Tzotzil, Tzeltal och Lacandon bor i din omgivning och som också kommer att se exotiska samlingar av vardagliga föremål, hantverk och prehispanic bitar vaktade av stora institutioner och filantropiska antropologiska tradition som Na Bolom Museum and Cultural Center i Los Altos Chiapas.
I närheten kommer du bevittna den magiska atmosfären som omger städer som San Juan Chamula, hemma hos en av de mest färgstarka karnevaler och tradition av staten, där du kan ta en rundtur i områden med stora naturrikedomar som Ecological Reserve Huitepec, där du hittar några av de bästa exemplen på den biologiska mångfalden i regionen O Arcotete där du kan rappel med otroliga väggar mer än 30 meter höga.
Runt och ROUTES Höjdpunkter
Väg till Lagunas de Montebello. Lämnar San Cristobal, ta motorväg nr. 190 i sydostlig riktning för att nå Comitan (95 km). I denna stad kan du besöka historiska sevärdheter som tempel Santo Domingo, byggd talet. XVI-stil moriska influenser, och Museum Belisario Domínguez, som bevarar möbler, kontor och personliga tillhörigheter de berömda läkare och politiker Chiapas. Fortsätter längs samma väg för att nå den arkeologiska platsen Tenam Bridge, 10 km sydost om Comitan, där du kan upptäcka ett system av sten terrasser som att vila sina platser, byggnader och bollspel. 16 km senare kommer till treenigheten, där du kan fortsätta på motorväg. 307 för att hitta den arkeologiska zon Chinkultik, gamla Maya stad som håller varandra lagda plattformar kalksten där deras storstads komplex och deras match. Turen avslutas vid mindre än 5 km till öster, vid ingången till nationalparken Lagunas de Montebello, som ligger mer än 150 miles sydost om San Cristobal, där du kan besöka en uppsättning av mer än 60 vackra turkosa laguner och cenotes omgivet av tallskogar i det omgivande området erbjuder utomhusaktiviteter som ridning, vandring och mountainbike.

ARKEOLOGI

I utkanten av San Cristobal de las Casas hitta en av de arkeologiska Maya största och bäst bevarade i regionen.
Tonina. Det ligger 109 km nordväst om San Cristobal de las Casas, på motorväg. 199. Det är ett arkeologiskt område runt en konstgjord berg av sju nivåer, där de viktigaste byggnaderna är belägna. Bland de viktigaste är: Palace of banden och kriget och tempel av fångar och rökning spegel och en kodex stuckatur skildrar myten om de fyra kosmologiska epoker, känd som "Mural av fyra Suns ". Öppet tisdag till söndag från 10:00 till 17:00 timmar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico