+2000 Destinationen México Tourism

Det finns olika versioner om innebörden av ordet Huitzuco

huitzuco de los figueroa

Det finns olika versioner om innebörden av ordet Huitzuco, säger Dr Gutierrez Tibón kommer från nahuatl ord Huitzilizo: Thorns och lokativ co, så att tillsammans tolkas som "Place of Thorns", eftersom deras länder täcktes med akacia.

Staden grundades 1850 med jurisdiktion identisk med gamla rådhuset Tlaxmalac, var en av 38 kommuner som utgör staten uppfördes.Huitzuco om Figueroa är en av de 81 kommuner i delstaten Guerrero, Mexiko. Det är en del av den norra staten och dess chef municipdo Morelos, söder om martyren d0D
Länet placerar av Huitzuco om Figueroa ligger norr om delstatens huvudstad 117 miles därifrån, är staden inbäddat i norr, på Chilpancingo, Iguala federala vägen-Atenango floden, mellan koordinaterna 18 ° 29 'och 17 ° 37' nordlig latitud och 99 ° 05 'västlig longitud meridianen i förhållande till Greenwch.

Det gränsar i norr av kommunen Buenavista de Cuellar och staten Morelos, söder med kommunerna Martyr Zitlala Cuilapan och mot öster med kommunerna Atenango River, Copalillo och staten Puebla och väster med kommunerna utjämning och Tepecoacuilco. Det är beläget på 768 meter över havet.


Plats: Beläget i norra delen av staten, norr om Chilpancingo, mellan latituderna 17 ° 52 '48'' och 18 ° 29 '07'' nordlig latitud och 99 ° 02 '32'' och 99 ° 28 '23'' västlig longitud. Den har en yta på 1330 km2, vilket motsvarar 2,09% av landytan av staten. Deras gränser är: i norr Buenavista de Cuellar och staten Morelos, söder om martyr Cuilapan, österut till Puebla, Morelos och Copalillo Atenango floden och väster av Tepecoacuilco, Iguala och Buenavista de Cuellar. Dess länet placerar, Huitzuco ligger 130 km från delstatens huvudstad och har en höjd av 960 meter .


Kiosko en HuitzucoPaisaje en Tlapala
TecolutlaCasa de campo en EscuchapaTlaxmalac, groPresa en Atopulacalle en Huitzuco
Sierra de GuerreroChacuaco en HuitzucoPlaza de toros de TlapalaCampos: Ganadero y Deportivocruzando la calle
Esc. Prim. Francisco I. MaderoCallejuelaCarretera QuetzalapaAgave

san Vicente Palapacasa verdePhotos provided by Panoramio are under the copyright of their owners

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico