+2000 Destinationen México Tourism

tuxtla gutierréz Ligger nordväst om delstaten Chiapas


Ligger nordväst om delstaten Chiapas, ca 290 km från staden Tuxtla Gutierrez och 220 km från San Cristobal de las Casas, är Palenque en av de viktigaste arkeologiska platserna i Maya världen, en destination som är helt enkelt inte missa på din resa till den södra regionen i Mexiko.
Inbäddat i hjärtat av en tropisk regnskog klimat med en medeltemperatur på 26 ° C, med sommarregn, erbjuder Palenque besökarna den fantastiska bilden av deras tempel och byggnader utforskas från S. XIX och anor från den klassiska perioden (400-700 e.Kr.). Bland de viktigaste byggnaderna är: The Palace, som utmärker sig genom sin stora torn som står över resten av byggnaden, Temple of the Sun, Cross och folierad korset, som omger Plaza del Sol och den mystiska tempel inskrifter, som upptäcktes 1952, beordrade graven? med en vackert snidade sarkofag och begravningsurnor-King Pakal, härskare över den antika staden uppförandet av denna byggnad, så att det vid hans död arbetade han som hans heliga grav.
I närheten av den arkeologiska platsen, med frodig växtlighet, kan du vandra och uppskattar flora och fauna, och samtidigt undersöka mer än 1.700 hektar. som utgör nationalparken Palenque, där olika typer av fåglar och däggdjur som jaguarer och fel apor.
En 6 km öster om arkeologiska platsen och nationalparken, ligger staden Palenque, med alla tjänster, logi, restauranger, affärer och marknader där du kan köpa alla typer av hantverk och njuta av de läckra rätter Chiapas matlagning. Nära kommer du att upptäcka vattenfallen i Agua Azul och Misol-Ha, fantastiska naturliga attraktioner, där du kan campa och se landskap som tidigare bara kunde bli beundrad av Maya härskare.
Runt och ROUTES Höjdpunkter
Promenad runt Palenque. Det börjar i staden Palenque, där du kan äta frukost i en av de restauranger som ligger i centrum, sedan ta motorväg nr. 199, på väg till San Cristobal de las Casas, som tar dig till nationalparken Agua Azul vattenfall, som ligger 55 km från Palenque, där du kan beundra en av de vackraste vattenfall i landet, som bildas av sluttningarna av floden Tulija. Där kan du öva vandring observera flora och fauna. 60 km senare Ocosingo kan nå, där du kan ta den väg som leder till den arkeologiska platsen Tonina, Maya antika huvudstaden, där du kan beundra resterna av tempel och palats som kommunicerar med varandra genom passager och tunnlar, bland sina Top attraktioner inkluderar: en stuckatur väggmålning som heter "Av de fyra Ages eller Suns" och templet på jorden Monster, som verkar sluka en sten sfär representerar solen.
Rutten slutar i den pittoreska staden San Cristobal de las Casas, som ligger 207 km från Palenque längs väg nr. 199, där du kan hitta katedralen, inuti vilka är intressanta konstverk bevarade barock och gå sina kullerstensgator och stadsdelar pryds av gamla koloniala byggnader, där du kan köpa alla typer av hantverk: vackra broderier, filtar, kjolar och västar, bland annat textilier.
Promenad runt Palenque arkeologiska förbi. Turen börjar i mitten av staden Palenque, för det tar motorväg nr. 307 på grund av den extrema sydost om delstaten Chiapas, veta, först 147 km från Palenque, Bonampak arkeologiska zon, där man kan njuta av fantastiska fresker dekorera insidan av byggnaden 1, som berättar mystiska krigsscener och fest bland gamla Maya. 64 km senare du kan nå folk Frontera Corozal, längs Usumacinta floden, som är gränsen mellan Mexiko och Guatemala, för det, på en båt som tar dig uppför floden till den arkeologiska platsen Yaxchilan, slående ceremoniella centrum maya, där du kan hitta många tempel och byggnader gömda i djungeln. Från toppen av strukturen 33 kan beundra det vackra landskapet i den Chiapas djungeln i all sin glans. För denna linje ska du åtföljas av en sakkunnig guide, vars tjänster kan kontrakt från Palenque eller i alla dessa arkeologiska platser, som hjälper dig att känna igen de viktigaste byggnaderna i dessa forntida Maya kapital.


ARKEOLOGI
Består av över 200 arkitektoniska strukturer, olika i storlek och komplexitet, anpassad till topografin är Palenque definitivt en stor Maya städer som mänskligheten ärvt. Sajten erbjuder en mängd arkeologiska och vackra skulpturala konsten "Classic Period" (400-700 e.Kr.). Bland de viktigaste byggnaderna är:
Tempel inskriptioner. Det är den tredje byggnad som ligger på östra sidan av entrén, är uppkallad efter den stora paneler med hieroglyfiska inskriptioner, som ligger i entrén korridoren till sitt tempel, som berättar historien om kung Pakal, hans förfäder och hans släktskap med de gamla gudarna Maya. År 1952 släppte arkeolog Alberto Ruz en trappa som leder till en kammare där de fann resterna av Pakal och hans grav varor.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico