+2000 Destinationen México Tourism

Pyramiden El Calon ligger i centrum av Agua Brava lagunen

el calon sinaloa


Pyramiden El Calon ligger i centrum av Agua Brava lagunen, flodmynning cirkulär. För att komma dit måste vi ta itu med en båt i El Mezcal. En specialiserad guide, Don Chuy Partida, fick i uppdrag att förbereda sig för detta stövlar erfarenhet gruvdrift, solkräm, vatten, hattar, mat.

Efter ombordstigning båten började turnén i lagunen i söder kan du se den imponerande berget dödmansgrepp version av den sovande kvinnan. Efter segling i cirka en timme och njuta av mångfalden av lokala och flyttfåglar i de obebodda öarna som visas framför oss kunde vi se på avstånd, förvirrad bland annat berg, till pyramiden.

När vi närmade sig. lämna den rymliga lagunen och gå in i ändlösa mangrove, som upptäcks av kanalerna, ofta hindras av växtlighet, vilket tvingar oss att öppna lucka med machete och snart lämna båten för att fortsätta resan till fots mellan kärr, knott och varmt.

Efter ett par timmar ansträngande fot når konstruktionen förvånande. Turen genom kanalerna mot Calon värda enbart scenarier ses som sönderskjutna jungfruliga exotiska fåglar och frodig växtlighet.

I middens hittade murbruk, ljusstakar, vaser, halsband, yxor, bland andra objekt. I själva verket, tidigare chef för konstmuseet i Mazatlan, Hector Torres Navarrete, för flera år sedan visade jag ett huvud huggna i sten finns i detta område, var täckt med en duk i en trälåda. Mitt intryck var så, som varar tre dagar följt av ringmärkning.

På toppen av pyramiden, för ett ögonblick kände jag samma upplevelse när jag klättrade Solpyramiden i Tenochtitlan. Det är obeskrivligt, att endast de som har varit där kan förklara.
Pyramiden har en höjd på ca 30 m och basen mäter 100 meter med 80 meter, medan toppen är 15 av 15 meter. De middens som kan observeras i regionen inte överstiga åtta meter hög. De gamla invånarna byggda för att skydda högt tidvatten.

Den Calon är det enda arkeologiska monument av denna typ finns i Sinaloa, och består av successiva lager av 30 cm och 30 cm skal av karga marken bär de närliggande platser.

Vid första anblicken är pyramiden en kulle, som alla pyramider innan de upptäcks, eftersom tiden har täckt marken och vegetationen
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

thankyou for visit mexico